Мораториумът върху тока, водата и парното бил вреден

Кадиев: ТЕЦ "Марица Изток 2" трябва да работи поне до 2038 г.
Обновена: 17 дек 2021 21:59 | 17 дек 2021 21:55, Екип на Bulgaria On Air
64

След наложения от депутатите мораториум на електроенергията, индустрията предлага четири мерки за цената на тока.

"Мораториумът е изключително вреден и единственото решение е да бъде премахнат. Те го препотвърдиха, но за три месеца той може да направи множество поразии", категорично заяви в студиото на "Денят ON AIR" бившият зам.-министър на финансите Георги Кадиев.

От изказването му стана ясно, че мораториумът създава проблеми най-вече за големите ЕРП-та.

"Най-важното е какво прави държавата и банковата система. Търговците изнемогват. Държавата трябва да упражнява контрол в отношенията между търговците и банките", заяви Кадиев пред Bulgaria ON AIR.

Той не смята, че ще се стигне до режим на тока. А по отношение на "Топлофикация София" Кадиев посочи:

На практика е фалирала. Но ако наистина тя фалира, ще стане много голям проблем, защото толкова много семейства трябва да преминат на електрическа енергия. Тогава наистина ще се стигне го множество аварии и режим.

На въпроса дали трябва да се теглят дългове от държавата, бившият зам.-министър на финансите отговори, че все още не е ясно дали ще трябва да се случи това, защото не се знае какви приходи и разходи има за 2022 г.

"Това, за което държавата трябва да се пребори с Европейската комисия, е да работи ТЕЦ "Марица Изток 2" максимално дълго", изтъкна Кадиев.

И заключи, че се надява това да е поне до 2038 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: кадиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Ludkata преди 2 години
Мораториумът за тока може да бъде увеличен и след март месец,през това време трябва да почнат да се строят атомни централи, плавно да се въведат в експлоатация ВЕИ-та, фотоволтаици и др.,даже човек, който има фотоволтаици в дома си може да продава ток на други и да ползва облекчения от държавата за това, трябва да станем енергонезависими и сами да си произвеждаме тока
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето още един мошеник, представен като "бившият зам.-министър на финансите Георги Кадиев", но е със засегнати интереси, защото е собственик на вятърни инсталации. Тази информация ни се спестява от продажната медия днес.бг. Защо така бе днес.бг, искате да излъжете читателите си?
48
0
 
1
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисара преди 2 години
Г.Кадиев е един от малкото партийци които си хвълиха партийния билет в очите на Нинова поради Орешарски и компания.Това е факт!Съпругата му е един от основните играчи на енергийния пазар.Добър мениджър и предприемач.Според БЕХ 78% от основните търговци на ел. енергия са фалирали! Факт!Който не плаща на почетния гражданин на БАНКЯ ДА Д***ХА СУПАТА.Жената оперира на външния пазар, печели и е все едно откъде ще купи ел.енергия! Ние българите все дърпаме можещия към дъното на казана! Докога?
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чрез Плана за възстановяване, ЕС натиска БГ да приеме да си затвори въглищните централи поне 10-12 г. преди силните капиталистически страни на запад от Будапеща! Това си е официално изцицване на нашта енергетика, тъй като се очаква (има такива стратегически оценки) през 2050 г. към 25% от всичката енергия добиване по света да е от въглища! ЕС няма ли да участва в това разпределение? А ако участва - защо БГ се бута да затвори всички въгл.централи (едва ли не по нейно желание) към 2038- 2040 г.???
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда, крайния потребител да плаща загубите от 60-70% *** ВиК и Топлото в София е полезно.... Да, ама не!
45
1
 
8
 
! Отговори
Поп Алигорко преди 2 години
Кадиев,вредно защото ще секнат парите от вятърните централи на жена ти! Комунист с комунист !!! Помня те ;!!
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗАЩОТО КАДИЕВ НЕ *** ДОСТАТЪЧНО
43
1
 
7
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 2 години
АМИ ВРЕДЕН Е...... ЩОТО ЖЕНА МУ НА КАДИЕВ НЕМА ДАЛАВЕРА ОТ МОРАТОРИУМА И НЕ МОЖЕ ДА ШИТКА ЕВТИН ТОК.... НА СКЪПИ ЦЕНИ.. ХАХАХААА.........
42
1
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 2 години
Вреден защото жената на тоя продава ток! Бухахахааааааа
41
0
 
5
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
тази хватка около тока се прави в почти цяла европа, русия и хамерика (северна), за да си пробутат зелената енергия, а тя не стига за всички и е 3-но по скъпа... те това - следва режим на тока (20 дена имаме ток и плащаме като за 30) те това... във всяка сфера всичко е насочено срещу нас...
40
0
 
1
 
! Отговори
Тошко преди 2 години
Вреден е за жлъчката.
39
0
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Вреден е за бизнеса на жена ти,която продава ток от АЕЦ Козлодуй.
38
0
 
12
 
! Отговори
За Кадиев вероятно преди 2 години
мораториумът е много вреден.Сигурно му орязва яко спекулирането с цената на тока и печалбите,а той е виден търговец-прекупвач.И докато е опасно да орязваш тока за фирмите(обричаш ги на фалит и бизнесът и олигарсите ще те изметат)за хората цената на битовия ток може да я манипулираш по-лесно-ще те наругаят,ще излезнат 500 човека на протест(не цели 5000 както на божковите протести)и куче влачи,диря няма.
37
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега всички стари муцуни, допринесли за обедняването на българите, ще избязат да кажат колко е вреден мораториума.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кадия ще ни съди,ти да видиш.Марш у турско!
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на сичкото енергиен прекупвач мораториума им е вреден...напр. на този на жена му на фирмата ...ясно е като бял ден
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чии дечица са в КЕВР? Да не се окажат на служебното премиер?
33
0
 
28
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
Виж сега тарикатче!Когато цените на енергоносителите са изкуствено завишени по западните борси от едри спекуланти , тогава ние трябва да намерим защитни механизми за да защитим населението на страната!Пазарната икономика май обслужва интересите само на тесен кръг от богати играчи!Затова Държавата трябва да се намеси , да търси и да намери механизми с които да ограничи или да парира действията на тия играчи!ЕРП-тата щели да фалират?Прекрасно ще е да стане и Държавата да си ги изкупи обратно !
32
3
 
35
 
! Отговори
Инфо преди 2 години
Има над 200 незаконни ВЕЦ-а според министърката арх. Комитова. Някои от тях са на мултака Кадиев?
31
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Произвеждаме 6 консумираме 4 изнасяме 2.Обаче не ние обикновените хора а някои си слагат в двобчето огромни печалби,не само излишните ЕРП-та.Колко инвестираха ЕРП-тата и колко прибраха от както ги има?За какво са ни тези посредници,като държавата може директно да ни продава тока?!Приватизираха жиците построени от бай Тошо за жълти стотинки и печелят на наш гръб!Половината от сметката е ток,другото са такси за разни излишни посредници между държавата и хората.И после защо карат скъпи коли?!Еми?!